Web Analytics Made Easy - Statcounter

کورش رکنی رئیس نجوم و اکتشافات فضایی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد:  بارش شهابی اتا دلوی (Eta Aquariid) صبح ۱۶ اردیبهشت ماه به اوج فعالیت خود می‌رسد؛ شهاب‌های این بارش ناشی از ذرات غبار برجای مانده از دنباله دار ۱P/Halley است.

کانون  بارش شهابی

رکنی ادامه داد: هنگامی‌که زمین از میان جریان این ذرات عبور می‌کند، جو سیاره ما ذرات غبار را سوزانده و ردی از نور (شهاب) ایجاد می‌شود، کانون این بارش در صورت فلکی دلو واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ساعت ۵:۳۳:۲۰ بارش  شهابی قابل رویت خواهد بود

رئیس نجوم و اکتشافات فضایی بیان کرد: اوج فعالیت این بارش در بامداد ۱۶ اردیبهشت ماه ساعت ۸:۵۳:۲۰ رخ می‌دهد، اما به دلیل روشنایی روز، امکان رصد آن در این زمان وجود ندارد؛ بنابراین شما می‌توانید در ساعت ۵:۳۳:۲۰ که کانون این بارش در افق شرق به ارتفاع مناسبی رسیده است به تماشای شهاب‌های آن بنشینید. در زمان بیشینه فعالیت، تحت شرایط ایده آل رصدی تعداد ۷۰ شهاب در هر ساعت قابل رویت است.

از دید ناظر زمینی تصور می‌شود که یک بارش شهابی همیشه از یک نقطه خاص در آسمان شکل می‌گیرد که به آن کانون بارش گفته می‌شود؛ کانون این بارش در صورت فلکی دلو واقع شده است و بارش‌های شهابی براساس نزدیکی کانون بارش به یک صورت فلکی، نامگذاری می‌شوند. بارش‌های شهابی به مدت چندین هفته فعال هستند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۶۲۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز بارش باران در مناطق مختلف ایلام/بارش ها تا فردا ادامه دارد

ساسان رستمی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اوج فعالیت سامانه بارشی از اواخر دوشنبه تا صبح سه شنبه بوده و اواخر وقت سه شنبه از استان خارج می‌شود.

وی بیان کرد: فعالیت سامانه بارشی امروز دوشنبه همراه با رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید بوده و در ارتفاعات بارش به صورت تگرگ است.

رستمی عنوان کرد: از فردا از شدت بارش‌ها کاسته شده و از روز چهارشنبه تا اوایل هفته آینده جو استان پایدار خواهد بود.

وی گفت: فعالیت سامانه در نواحی شمالی استان بیشتر است.

کارشناس هواشناسی استان ایلام تصریح کرد: در طول فعالیت سامانه احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها، آبگرفتگی معابر، آسیب به سازه‌های های سبک و آسیب به محصولات زراعی و باغی به علت بارش تگرگ و وزش باد وجود دارد.

کد خبر 6097785

دیگر خبرها

  • وضعیت آب و هوای تهران در پایان هفته؛ رگبار باران و وزش باد شدید
  • ساعت ۸ صبح پنجشنبه (فردا)، پایان زمان تبلیغات نامزد‌های انتخاباتی
  • بارش شهابی ղ-Lyrid 2024 را از دست ندهید
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • فعالیت سامانه بارشی با وزش تندبادهای موقتی
  • آغاز بارش باران در مناطق مختلف ایلام/بارش ها تا فردا ادامه دارد
  • دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • پیش‌بینی بارش باران در قم
  • تماشا خانه سیار کانون به استان فارس رسید
  • بارش باران از امشب در لرستان