Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-05-08@08:11:57 GMT

آسمان، بامداد فردا شهاب ‌باران می‌شود

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۷۲۵۰۰

آسمان، بامداد فردا شهاب ‌باران می‌شود

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: ساعت ابتدایی بامداد فردا، بارش شهابی "دلتای دلوی" به اوج می‌رسد و شهاب‌های این بارش در نیمکره شمالی زمین از جمله ایران قابل مشاهده است.

به گزارش شریان نیوز،مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، درباره بارش‌های شهابی امشب اظهار کرد: بارش‌های شهابی از جمله رویداد‌های زیبای نجومی هستند که نه تنها برای اخترشناسان آماتور و عکاسان نجوم سوژه‌های جالبی هست بلکه برای عموم مردم نیز از جاذبه خاصی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: بارش شهابی دلتا دلوی یکی از بارش‌های سالانه است، هر چند این بارش به نیمکره جنوبی آسمان تعلق دارد، اما تا ابر‌های میانی نیمکره شمالی کره زمین نیز قابل رصد است و مردم می‌توانند در این مناطق هم آن‌ها را مشاهده کنند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران تصریح کرد: دوره این دنباله‌دار کمی بیش از ۵ سال است. این دنباله‌دار در روز جمعه ۵ آبان سال ۱۳۹۶ به کمترین فاصله با مهر تابان رسید و این دنباله‌دار در روز سه‌شنبه ۱۱ بهمن سال ۱۴۰۱ خورشیدی مجددا به حضیض خورشیدی خواهد رسید. معمولا قبل و بعد از نزدیک شدن دنباله دار به خورشید بارش‌های شهابی به مراتب بهتری داریم. 

او میزان ZHR (میزان بارش سرسویی) این بارش را بین ۱۰ تا ۲۰ شهاب بیان کرد و افزود: امشب ماه در وضعیت تربیع اول قرار می‌گیرد. شهاب سنگ‌های دلتا دلوی در اوایل مرداد هر سال به اوج بارش خود می‌رسند و امسال نیز در ساعت یک و ۳۰ دقیقه بامداد سه شنبه،۷ مرداد به اوج بارش خواهد رسید.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران توضیح داد: دنباله دار ماخهولز توسط رصدگر آماتور پیر آمریکایی "دونالد ماخهولز" در سال ۱۹۸۶ میلادی با استفاده از یک دو چشمی قدرتمند نجومی شناسایی شد.

او اضافه کرد: نام هر بارش از صورت فلکی که کانون بارش در آن قرار دارد، گرفته می‌شود. چون کانون این بارش شهابی در نزدیکی ستاره «دلتا» صورت فلکی «سطل آب» دلو است، آن را به نام دلتای دلوی می‌شناسند.

عتیقی گفت: شهاب‌های بارش دلتای دلوی با سرعت تقریبی ۱۵۰ هزار کیلومتر بر ساعت در ارتفاعی حدود ۱۰۰ کیلومتری زمین با جو برخورد می‌کند. این ذرات میلی‌متری و میکرو متری بوده و از برخورد آنها با اتم‌های جو طی فعل و انفعالات خاص، نور زیادی تولید می‌شود.

او یادآوری کرد: مشاهده این شهاب‌ها خطری برای انسان ندارد. برای دیدن آن نه تنها به کانون بارش، بلکه می‌توان رد این شهاب‌ها را در تمام آسمان دید. 

او در پایان تاکید کرد: علاقه‌مندان به دیدن این بارش‌ها می‌توانند در کوهستان حاضر شوند و در ساعت ۱ و ۳۰ دقیقه بامداد این بارش‌ها را مشاهده کنند و از این زیبایی و جذابیت آسمان بهره کافی را ببرند.

گفتنی است، بارش شهابی دلتای دلوی از جمله بارش های مرداد است که باید آسمان کاملا تاریک باشد تا بتوان بخوبی آن را رصد کرد. این بارش شهابی، در آسمان تاریک بدون آلودگی نوری قابل رویت است، براین اساس نمی توان آن را در شهرها رصد کرد.

منبع: شریان

کلیدواژه: مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران دنباله دار دلتای دلوی بارش شهابی شهاب ها بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۲۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید بارش‌های بهاری در آسمان مازندران

به گزارش جام جم آنلاین مازندران،احمد اسدی معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی مازندران درباره وضعیت جوی آسمان مازندران اظهار کرد: براساس نقشه‌های هواشناسی از ظهر چهارشنبه تا ظهر پنج‌شنبه با تقویت سامانه بارشی بارندگی در استان گسترش پیدا می‌کند. وی با بیان اینکه این سامانه کل استان را فرامی‌گیرد، افزود: کاهش دید، صاعقه، لغزندگی، ریزش سنگ و اختلال تردد در جاده‌ها و محورهای کوهستانی، آب‌گرفتگی معابر و افزایش حجم آب رودخانه‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها از مخاطرات این سامانه بارشی محسوب می‌شود‌.معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی مازندران با اعلام اینکه از بعدازظهر پنج‌شنبه از ناپایداری آسمان استان کاسته می‌شود، اضافه کرد: طی روزهای جمعه تا یک‌شنبه شاهد جوی پایدار همراه با افزایش دما در استان هستیم که این افزایش دما در روزهای آینده محسوس خواهد بود.حسینعلی محمدی مدیرکل مدیریت بحران مازندران نیز گفت: باتوجه به شدت بارش‌ها، احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها، آب‌گرفتگی معابر و افزایش حجم آب رودخانه‌ها بر پرهیز از اسکان درحاشیه رودخانه‌ها و بستر مسیل‌ها و مناطق مرتفع تاکید شد. وی با تاکید بر پرهیز از برپایی چادر و اقامت در فضا‌های باز استان مازندران، افزود: در این مدت کوهنوردان و طبیعت گردان از صعود به ارتفاعات و مناطق کوهستانی استان خودداری کنند.مدیرکل مدیریت بحران مازندران به مواج شدن دریای خزر اشاره کرد و گفت: دامداران هم دام‌های خود را به دور از حاشیه رودخانه‌ها، دهانه مسیل‌ها، نقاط مرتفع، فضای باز و به مناطق امن هدایت کنند.مدیرکل مدیریت بحران مازندران با اعلام اینکه نیرو‌های خدماتی و امدادی با تجهیزات آماده خدمات‌رسانی در صورت وقوع سیلاب احتمالی هستند، تصریح کرد: صاحبان سالن‌های پرورش گل و گیاه و پرورش دام و طیور نسبت به انجام تدابیر و اقدام احتیاطی لازم اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • تشدید بارش‌های بهاری در آسمان مازندران
  • بارش شهابی ղ-Lyrid 2024 را از دست ندهید
  • آسمان گلستان تا فردا تحت تاثیر امواج سامانه کم فشار قرار دارد
  • باران میهمان آسمان چهارمحال و بختیاری
  • بامداد امروز بلداجی خنک‌ترین نقطه چهارمحال و بختیاری بود
  • کاهش دما در شمال شرق و استان‌های ساحلی / امروز و فردا در کدام مناطق باران می‌بارد؟
  • آغاز بارش باران در مناطق مختلف ایلام/بارش ها تا فردا ادامه دارد
  • (ویدئو) ماجرای بارش شگفت‌انگیز ماهی از آسمان یاسوج چه بود؟
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • هواشناسی اصفهان فردا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت؛ بارش پراکنده باران