Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،مهدی مظاهری نائب دبیر کانون نجوم آماتوری دانشگاه فردوسی مشهد گفت: باتوجه به محدودیت‌های موجود که امکان سفر را از مردم سلب می‌کند، افراد می‌توانند در پشت بام منزل خود آسمان زیبا از شهاب باران را ببینند. دو ساعت قبل از طلوع خورشید بهترین زمان برای مشاهده بیشترین شهاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود: در طول یکسال بارش‌های شهابی متنوعی وجود دارد، اما اکثرا شدت زیادی ندارند که خیلی اطلاع رسانی شوند. بارش‌های شهابی که ارزش اطلاع رسانی در رسانه‌ها برای عموم مردم دارند انگشت شمارند. چند مورد از این بارش‌ها می‌توان به بارش شهابی «برساوشی» در مرداد و بارش شهابی «جوزایی» در آذرماه اشاره کنیم.

این عضو کانون نجوم آماتوری دانشگاه فردوسی در خصوص شهاب‌واره، شهاب و شهاب سنگ، ادامه داد: شهاب‌واره همان اجرامی هستند که وارد جو زمین می‌شوند. شهاب اثری است که از شهاب‌واره‌های وارد شده به جو زمین در آسمان باقی می‌ماند. شهاب سنگ نیز باقی مانده‌های شهاب‌واره هستند که پس از سوختن و از بین رفتن مقداری از آن با زمین برخورد می‌کنند.
بیشتر بخوانید خورشیدگرفتگی پس فردا در خراسان رضوی ۵۷ درصد است
مظاهری در خصوص نحوه شکل‌گیری یک بارش شهابی، بیان کرد: بارش‌های شهابی به دلیل ورود اجرام مختلف به زمین رخ می‌دهند، منشاء این بارش‌ها ممکن است بقایای به جا مانده از یک دنباله‌دار و یک سیارک باشد که زمین در گردش سالیانه خود به دور خورشید به آن منطقه رسیده است. تابش بیش از پیش خورشید به دنباله دار و در نتیجه آن گرم شدن و ذوب یخ‌ها باعث آزاد شدن این ذرات و غبار در مسیر حرکت دنباله دار می‌شود، حال اگر مسیر دنباله دار از نزدیکی زمین عبور کند، جاذبه زمین بر آن‌ها اثر می‌کند و باعث ایجاد بارش شهابی در آن زمان از سال می‌شویم.

هر ساله ۱۴ تا ۲۶ آذر شاهد بارش شهابی جوزایی هستیم

او تصریح کرد: بارش شهابی جوزایی یکی از پر بارش‌ترین، بارش شهابی در طول یک سال است. هر ساله در بازه ۱۴ تا ۲۶ آذر می‌توانیم بارش شهابی جوزایی را در آسمان رصد کنیم. در سال ۱۳۹۹ اوج بارش شهابی در ۲۴ آذر اتفاق می‌افتد. عامل مولد این بارش شهابی جوزایی یک سیارک است که تحت عنوان سیارک فائتون۳۲۰۰ نام‌گذاری شده است.

برای دیدن بارش شهابی به هیچ ابزار رصدی نیاز نداریم

این منجم کانون نجوم آماتوری دانشگاه فردوسی در خصوص الزامات رصد بارش شهابی، تاکید کرد: در شب ۲۴ آذر ماه هرچه به صبح نزدیک‌تر می‌شویم امکان دیدن شهاب‌های بیشتری نیز وجود دارد. دو ساعت قبل از طلوع خورشید بهترین زمان برای مشاهده بیشترین شهاب است. برای دیدن بارش شهابی به هیچ ابزار رصدی نیاز نیست. تنها وسیله‌ای که برای مشاهده بارش شهابی نیازمند آن هستیم دو چشم سالم است.

مظاهری اظهار کرد: این بارش شهابی نه تنها در مشهد بلکه از تمام نقاط کره زمین قابل مشاهده است. نقطه خاصی برای رصد لازم نیست در نظر گرفته شود. تنها مسأله مهمی که باید مد نظر قرار بگیرد تاریکی و دور بودن از شهر است که رصد بارش شهابی را راحت‌تر می‌کند.


انتهای پیام//م. م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهاب باران کانون نجوم پدیده های فلکی بارش شهابی جوزایی دنباله دار شهاب واره بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۰۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | هواشناسی هشدار داد؛ بارش شدید باران در راه این استان‌ها

265 33

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903762

دیگر خبرها

  • بارش شدید باران در رشت
  • به تماشای رقص آبشار و شکوفه‌های گیلاس بنشینید!
  • روز‌های بارانی و لطیف گیلان
  • بارش شهابی ղ-Lyrid 2024 را از دست ندهید
  • ببینید | هواشناسی هشدار داد؛ بارش شدید باران در راه این استان‌ها
  • کمربند کویپر و ابر اورت: لبه‌های منظومه شمسی!
  • بارش شدید باران در قصرشیرین
  • شدت بارش باران بهاری در اردبیل
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • بارش شدید باران در شهر ایلام